طراحی ویلا
ویلا به خانه های زیبایی گفته میشود که از چهار طرف باز هستند و محدود به ساختمان های دیگر نیستند و به علاوه دارای نمای مناسبی هستند.ویلا ها معمولا در اطراف شهر ها و مناطق خوش آب و هوای کشور ساخته میشوند و غالبا استفاده تفریحی دارند. در بین پروژه هایی که بدست معماران میرسد بیشترین خلاقیت آنها در طراحی ویلا ها استفاده میشود چرا که هنگام طراحی ویلا , پلان ویلا بر خلاف ساختمان های شهری طراح آزاد تر است و بیشتر میتواند از ذوق و خلاقیت خود استفاده کند.در نتیجه طراحی هایی که در زمینه ویلا توسط طراحان ساختمانی انجام میشود از تنوع هنری بیشتری برخوردار است.لبته ویلا ها تنها در این مناطق ساخته نمیشوند بلکه حتی بعضی از ویلا ها به سفارش کارفرما در مناطق شهری ساخته میشود. لازم است در این زمینه قوانین و اصول مراجع مربوطه در رابطه با طراحی ویلا را نیز در نظر گرفت تا در آینده مشکلی برای کارفرما پیش نیاید.
چه سبک هایی در ساخت ویلا متداول هستند؟
در طراحی ویلا ها چهار سبک عمده و رایج وجود دارد که عبارتند از:
- طراحی کلاسیک: سبک طراحی ویلای کلاسیک
- طراحی مدرن: سبک طراحی ویلای مدرن
- طراحی روستیک یا روستای :سبک طراحی ویلای روستایی
- طراحی تلفیقی: سبک طراحی ویلای تلفیقی
از هر کدام از این سبک ها با توجه به سلیقه مشتری استفاده میشود.در ابتدا ما به توضیح سبک مدرن میپردازیم که آشنایی کمتری با آن وجود دارد.
طراحی ویلای مدرن
دوری از طبیعت شاید یکی از تلخ ترین عارضه های زندگی این روزهای ساکنان کلان شهرهاست.شهرک های ویلایی و باغ های سرسبز اطراف آن گزینه بسیار مناسبی برای تجربه یک زندگی آرام و خارج از محیط شهری است.در سبک طراحی مدرن سعی می شود با ایجاد حجمی یکپارچه و منسجم ضمن گستردگی نما در چند جهت، در داخل بنا نیز فضا یکدست، دلباز و بزرگ به نظر برسد.با استفاده از فرورفتگی در پوسته ویلا ضمن اینکه یک نمای دوبعدی به سه بعدی تبدیل می شود،باعث ایجاد سایه اندازی در نما شده و خصوصا پس رفتگی در محل بازشوها از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری خواهد کرد.
د آورد.نمونه کارهای طراحی و اجرا ویلا
ایده طراحی ویلای مدرن
- خلوص،سادگی و خوانایی
- گشایش و روشنایی
- حس تعلق،خاطره انگیزی و حس خلوت و آرامش در فضای داخلی
- احترام به زمینه و محیط پیرامون
در طراحی داخلی مدرن سعی می شود با ایجاد پنجره های قدی بزرگ به سمت باغ و ایجاد یک وید مرکزی به عنوان قلب خانه بیشترین دید به سمت باغ ایجاد شود.معمولا اتاق مهمان در کنار آشپزخانه در همکف قرار می گیرد و آشپزخانه با یک در به فضای مجاور حیاط و استخر اتصال پیدا می کند.
در بحث نقشه برداری ویلا ابتدا نقشه های فاز دو ساختمان به منظور مشخص کردن اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان ویلا تهیه می شوند . این نقشه ها شامل اطلاعات دقیقی از ابعاد ستون، نوع فونداسیون ها، جنس مصالح، کف سازی, محوطه سازی ویلا و … می باشند .در واقع نقشه های فاز دو ویلای مدرن ما توسط مهندسان مختلف تهیه می گردد و بخش های مختلفی دارد . مهندس محاسب نقشه ی فاز دو سازه را تهیه میکند و مواردی همچون جنس سقف ها ، تیر ها ، ستون ها و … را مشخص می نماید . مهندس معمار نقشه ی فاز دو معماری را تهیه کرده و مصالح و جزییات اجرایی را تعیین می کند .وضعیت روشنایی ها ، پریز ها و … نیز در نقشه ی فاز دو تاسیسات الکتریکی تعیین می گردند که توسط مهندس برق طراحی می گردد . وضعیت سرمایشی و گرمایشی ، لوله ها و … نیز توسط مهندس مکانیک در نقشه ی تاسیسات مکانیکی مطرح می شود .
قیمت طراحی ویلا شامل چه آیتم هایی میشود؟
هزینه طراحی ویلا با توجه سبک طراحی ویلا و نوع زمین شامل قسمت های ذیل میباشد :
- تعرفه طراحی پلان معماری ویلا
- هزینه طراحی نمای ویلا
- هزینه محوطه ویلا
- هزینه دکوراسیون داخلی ویلا
- هزینه طراحی هوشمند سازی ویلا
- قیمت نقشه های معماری
- قیمت طراحی فاز 2 معماری
- تعرفه طراحی نما
پیشنهاد میکنم برای محاسبه دقیق هزینه طراحی و اجرا ویلا خوب با مجموعه اِن وای دیزاین در تماس باشید. ما همیشه پیشنهاد های جذابی برای شما داریم (:
-
اصول طراحی ویلا
در طرح ریزی برای یک ویلا نباید تنها به عملکردهای لازم و هزینه های منتج از ساخت و ساز توجه کرد، بلکه باید اساساً به سمت خلق کیفیت زندگی گام برداشت.نیاز های ساکنین ویلا پایه مهمی برای طراحی است.در ادامه به طرح اصول کلی طراحی ویلا می پردازیم.
-
پلان طراحی ویلا
یکی از نکات بسیار مهم در طراحی رعایت ارتباط مناسب بین فضاهای مختلف یک ویلا یا بحث طراحی پلان ویلا است. یعنی، طراح پس از آن که فضاهای مورد نیاز ویلا را تعیین کرد، ارتباط مناسب و محل مناسب هر فضا را مشخص میکند.در ادامه به بررسی هر یک از فضاهای ویلا می پردازیم.
- طراحی فضای داخلی ویلا های مدرن چگونه است؟
در طراحی ویلاهای مدرن آراستن فضا های داخلی ویلا به گونه ای که در عین کاربردی بودن جذابیت کافی را نیز داشته باشد از ظریف ترین قسمت های حرفه ی معماری است که در آن مهندس معمار بخشی از هنرنمایی های خود را به معرض نمایش قرار میدهد.هرچند که او در این کار تنها نیست و متخصصان مختلفی در این کار به او کمک خواهند کرد اما این امر انکار نا پذیر است که متخصصان باید تجربه کافی داشته باشند تا یک محصول نهایی جذاب و حرفه ای ارائه دهند که رضایت خاطر کارفرما را بدست آورد.
مواردی همچون تعیین زاویه نور،ترتیب دسترسی،دیوار های جدا کننده،هماهنگی حرکتی بین بخش های مختلف ویلا و … از مسأله های تخصصی ای هستند که لازم است توسط معمار و همکارانش حل و فصل شوند.در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ویلا ها سعی بر این است که تا حد امکان مصالح استفاده شده در سازه حداکثر تطابق را با شرایط اقلیمی اطراف داشته باشد چرا که هم چشم انداز طبیعی منطقه را از بین نمیبرد و هم اینکه ویلا از زیبایی به خصوصی برخوردار خواهد شد.در زمینه طراحی داخلی ویلا لازم است که اینگونه امور بدست متخصصان با تجربه معماری و طراحی دکوراسیون داخلی انجام گیرد چرا که اگر طراحی داخلی ویلا آن را بدست افراد کم تجربه در این زمینه واگذار کنید نه تنها طراحی جالبی از کار در نخواهد آمد بلکه ممکن است بعد ها شما را در استفاده از ویلایتان با محدودیت هایی روبرو کند.
-
اتاق نشیمن در ویلا
اتاق نشیمن باید در محلی، نزدیک در ورودی با حفظ محرمیت درون آن قرار گیرد. هرچند درِ بیرونی نباید مستقیماً به اتاق نشیمن راه داشته باشد. در ویلا های کوچک تر در ورودی ممکن است به اتاق نشیمن باز شود اما در صورت امکان باید از این جریان اجتناب نمود چون اتاق نشیمن نباید به عنوان راه عبور و مرور به بخش خواب و قسمت های دیگر ویلا باشد.
-
غذاخوری در ویلا
غذاخوری بایستی مجاور آشپزخانه قرار گیرد. هر چند تهیه غذا در آشپزخانه باید مستقیماً از قسمت غذاخوری دیده نشود. از طرف دیگر غذاخوری باید مجاور اتاق نشیمن نیز باشد.نزدیکی اتاق غذاخوری به آشپزخانه و نشیمن، قرار دادن اتاق غذاخوری را بین آشپزخانه و اتاق نشیمن الزامی می کند.
-
آشپزخانه در ویلا
چون آشپزخانه وظیفه سرویس رسانی به کل ویلا رادارد باید آن را نزدیک ورودی قرار داد. دلیل این کار این است که به راحتی بتوان مواد غذایی خریداری شده را به داخل آن حمل کرد و به آسانی مواد زائد را از آن خارج کرد.همان طور که در بخش های قبلی ذکر شد آشپزخانه می تواند با بخش نشیمن ارتباط مستقیم داشته باشد تا محل بازی بچه ها از آن جا قابل دیدن باشد. قسمت غذاخوری و صبحانه خوری نیز بایستی در مجاورت آشپزخانه قرار گیرد.
-
اتاق خواب در ویلا
بخش خواب باید در منطقه بی سر و صدا و ساکت ویلا و به دور از فضاهایی با فعالیت های جمعی و عمومی و همچنین صداهای خیابان باشد. برای دسترسی به اتاق خواب نباید از بخش پذیرایی و فضاهای عمومی منزل به آن وارد شد. جهت تفکیک بخش خواب از سایر بخش های ویلا می توان از راهرو و یا یک هال خصوصی بهره گرفت. در این شرایط در تمامی اتاق خواب ها به این فضای هال خصوصی باز میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده ، در طراحی خانه های ویلایی فضاهایی چون نشیمن،آشپزخانه، اتاق خوا بها و غذاخوری می تواند در مجاورت حیاط باشد تا ضمن بهره گیری از دید و منظر مناسب درشرایط خوب آب و هوایی بتوان از فضای باز نیز استفاده کرد.
-
ورودی ویلا
ورودی ویلا اولین جایی است که ساکنان ویلا و میهمانان با آن مواجه می شوند و تحت تاثیر کیفیات مثبت یا منفی آن قرار می گیرند.معرف ارزش های کل خانواده و ساکنان آن می باشد .ورودی ویلا باید ضمن تامین دسترسی مناسب به ویلا , فضای داخلی ویلا را از فضای عمومـی جدا نماید.باید زیبا و راحت باشد،فـــــاقد فضــــاهای بلا استفاده بوده و در شرایط اقلیمی نامطلوب مانع نفوذ سرما , گرما و گرد وخاک شود . ورودی باید دسترســی ساده به نشیمن , پذیرایی , پله های طبقات و آشپزخانه داشته باشد .
-
بازسازی ویلا ، تعمیرات ویلا
ساختمان های ویلایی قدمت دار، خاطرات بسیاری را در خود جا داده اند که برای کارفرماها ارزش معنوی دارد. از این رو به جای تخریب و نوسازی بنا تصمیم به بازسازی ویلا در کنار حفظ کیفیت حسی آنها می گیریم. فضاها بر اساس نیاز کارفرما دوباره پیکربندی می شوند و تغییر می یابند.طراحی در انتزاع و بدون تعامل با شخصیت ساکنان آن، بنایی بی روح و بی هویت به دنبال خواهد داشت و تنها با همفکری و همراهی آنان است که می توان خدمتی منحصر به فرد ارائه کرد.در طراحی فضای داخلی، امکان دید و ارتباط حداکثری با استخر، محوطه و مناظر طبیعی اطراف و امتداد دادن باغ به داخل فضا می توان فضای نو و خلاقانه ای به وجو آورد. - تحریریه اِن وای دیزاین